ارتعاش سنج گیربکس

ارتعاش سنج گیربکس علاوه بر سنجش ارتعاشات ، شتاب، سرعت، فرکانس و … را نیز می تواند اندازه گیری و ثبت کند. ارتعاش سنج نام های دیگری چون سرعت سنج، ویبرومتر، شتاب سنج، جابجایی سنج نیز دارد.

گیربکس هم مانند سایر قطعات مکانیکی و الکتریکی امکان دارد دچار خرابی یا نقص شود. اگر خیلی زود به عیب یابی گیربکس پرداخته شود از خسارت وارد کردن به سایر قطعات جلوگیری می شود.

گیربکس ها چون به شکل دوار حرکت می کنند اگر تغییری کوچک در وضعیت یکی از قطعات رخ بدهد در نتیجه در میزان ارتعاشات تغییر ایجاد می شود و لرزش دستگاه نیز بیشتر می شود. در لرزش های غیر عادی و زیاد ممکن است به علت شل بودن گیربکس یا شل بودن قطعات داخلی گیربکس ، وجود جرم در گیربکس ، آسیب دیدن چرخ دنده ها و … باشد.

این ارتعاش ها به صورت تقریبی هر چند دقیقه یک بار رخ می دهند ارتعاش سنج در حقیقت مقدار این نوسانات یا ارتعاشات را برای کاربر نشان می دهد. ارتعاش سنج گیربکس بسیار در تعمیر و نگه داری درست گیربکس موثر است چرا که وجود این نوسانات و ارتعاشات در مدت طولانی موجب خسارت های جبران ناپذیر می شود.

پارامترهای قابل اندازه گیری با ارتعاش سنج گیربکس

برخی از ارتعاش سنج ها پارامتر های سرعت و شتاب و جابجایی را نیز علاوه بر ارتعاش به صورت همزمان اندازه می گیرند و برخی اینطور نیستند و یک یا دو پارامتر را اندازه گیری و ثبت می کنند. اکثر ارتعاش سنج های موجود قابلت اتصال به کامپیوتر و ثبت داده ها را دارند.

ارتعاش سنج موجود در بازار یا پرتابل و قبل جابجایی هستند و یا ثابت می باشند. در این قسمت به کاربرد هایی که ارتعاش سنج پرتابل دارد می پردازیم : تست گیربکس پس از نصب، سنجش کنترل کیفیت ، سنجش میزان سلامت یاتاقان ها، طراحی سیستم های کنترل و ایزوله کردن ارتعاشات، عیب یابی گیربکس ها و سنجش وضعیت و در کل دارای وظیفه حفاظت فنی از دستگاه می باشد.

 


گیربکس بالابر از چه نوع گیربکسی می باشد؟

امروزه با پیشرفت تکنولوژی در اکثر مغازه ها از آسانسور مغازه ای یا بالابر مغازه ای استفاده می شود، بالابر مغازه برای جابجایی افراد یا اجناس می باشد. عملکرد این نوع از بالابر ها به این گونه است که بدنه یا شاسی در جهت لوله ها بوسیله قدرت موتور وگیربکس با سیم بکسل بالا و پایین می شود. زمانی که بالابر به نقطه مورد نظر می رسد کف شاسی به میکروسوئیچ ها برخورد می کند و برق موتور قطع می شود و ترمز بالابر عمل می کند و بالا بر می ایستد.

معمولا بالابرها از الکتروموتور، قرقره و سیم بکسل، گیربکس، شاسی بالابر، لوله ها و میکروسوئیچ ها تشکیل شده اند.

معمول ترین بالابر ها بالابر های تا ظرفیت 300 کیلویی می باشند که تشکیل شده از موتوری با قدرت سه اسب و گیربکس و اجزای وابسته به آن می باشد.

از بین گیربکس های موجود گیربکس حلزونی بهترین نوع گیربکس بالابر مغازه می باشد.  تیپ گیربکس حلزونی مورد استفاده در بالابر مغازه vf می باشد. این تیپ از گیربکس شافت اولیه در گیربکس و به وسیله یک تسمه به الکتروموتور متصل شده است و فاقد فلانچ در قسمت خروجی است.

گیربکس بالابر مغازه ها عموما دارای یک پوسته آلمینیومی است که باید در مکان هایی بیشتر استفاده شود که ضربه کمتری به گیربکس وارد می شود تا از آسیب زیاد به پوسته وارد شود.

به این نکته باید توجه داشت که اگر قرار است از کوپل مستقیم گیربکس بالابر با الکتروموتور استفاده شود حتما موتور دارای ترمز باشد تا بتوان بالابر را در هر ارتفاعی که نیاز هست نگه داشت. برای بالا بردن ضریب اطمینان ایست بالابر در ارتفاع مورد نظر از دو میکروسوئیچ می توان استفاده کرد.

همانطور که گفته شد برای بالابر مغازه یا فروشگاه از گیربکس حلزونی تیپ vf استفاده می شود که سایز 86 آن با پوسته آلمینیوم بسیار مناسب تر و دارای کیفیت بالاتری است. این سایز از گیربکس ظرفیت تحمل بار تا 500 کیلو را دارد.

با توجه به باری که در مغازه قرار است جا به جا شود نوع گیربکس بالابر مغازه باید انتخاب شود مثلا برای بار های تا 800 کیلوگرمی از سایز 110 برای گیربکس باید استفاده نمود. این انتخاب گیربکس با توجه به نوع انتظار مصرف کننده باید توسط افراد با تجربه و حرفه ای انجام بگیرد تا هم نیاز کاربر برطرف شود و هم از هزینه های اضافی جلوگیری شود.

در صورتی که گیربکس بالابر به مشکلی برخورد تعمیر آن صرفه اقتصادی نداشته و پیشنهاد می شود گیربکس بالابر تعویض شود.