گیربکس صنعتی و کاربرد آن در صنایع مختلف

گیربکس صنعتی

 

 

گیربکس  صنعتی به زبان ساده ابزاری است به منظور انتقال و افزایش قدرت که جهت تنظیم قدرت مورد نیاز دستگاه های صنعتی از طریق کاهش یا افزایش نیروی گشتاور موتور مورد استفاده قرار می گیرد با افزایش سرعت ، گشتاور کاهش می یابد و با کاهش سرعت ، گشتاور افزایش می  یابد همچنین به منظور تغییر جهت دوران نیز می توان از آن استفاده نمود.

به عبارت دیگر مأموریت گیربکس صنعتی گرفتن قدرت از منبع آن (الکتروموتور) و انتقال این قدرت به میزان مورد نیاز به مصرف کننده قدرت است.

گیربکس های صنعتی مصارف متعددی دارند از جمله در صنایع دفاعی ، غذایی ، شیمیایی ، مس ، فولاد ، سیمان ، نفت ، گاز ، پتروشیمی ، کاشی و سرامیک و ...... همچنین در آسانسورها ، جرثقیل ، قرقره ها ، اهرمها ،‌چرخ دنده ها و .............. مورد استفاده قرار می گیرد .

اجزای گیربکس صنعتی

گیربکس صنعتی از اجزای مختلفی تشکیل شده است که از جمله ی آن می توان به چرخ دنده ها اشاره کرد که اصلی ترین جز آن به حساب می آیند . به طور کلی هر گیربکس صنعتی شامل اجزی زیر می باشد :

  • چرخ دنده ها
  • پوسته گیربکس که چرخ دنده ها را در خود جای می دهد و معمولا از جنس چدن است.
  • شافت ورودی و خروجی که از جنس فولاد است ، یاتاقان ها که برای تحمل شافت ها مورد استفاده قرار می گیرند.
  • کاسه نمد که وظیفه ی نگه داری روغن و محافظت از یاتاقان در برابر عوامل خارجی را به عهده دارد.
  • درپوش کنترل روغن

انواع گیربکس صنعتی

 

گیربکس های صنعتی شامل انواع متعددی می باشند که از جمله ی آن ها می توان به گیربکس حلزونی ، گیربکس خورشیدی ،  گیربکس شافت مستقیم ، گیربکس مرکب ، گیربکس کرانویل پینیون ، گیربکس آویز و گیربکس رپ اشاره کرد که بسته به نوع کارآیی هرکدام در مصارف خاص خود مورد استفاده قرار می گیرند .
شرکت های مختلفی در جهان اقدام به تولید گیربکس های صنعتی کرده اند که از جمله آنها می توان به گیربکس ایلماز ساخت کشور ترکیه اشاره نمود.

لیست قیمت گیربکس